zondag 18 januari 2015

Chocolate explosion!

*Voor de Nederlandse versie ga je verder naar beneden op deze pagina

I made a chocolate cake this afternoon. It is very simple to make but de-li- cious! It is also very mighty and a caloriebomb. It takes some effort but its worth it. This cake is so heavenly delicious everybody has to know the recipe!!!



You need:

  • 500 ml. cream
  • 500 g. Pure Chocolate
  • 1 packet of Bastogne cookies
  • butter (melted)
  • a springform pan with a diameter of 20-30 cm
  • greaseproof paper
  • a frige

How to:

Cover the form with greaseproof paper and crumble the cookies. You can do this with a blender or roll it out between a towel with a rolling pin. Also you can do it with a spoon but it will cost you some time. Mix the crumbs with the butter so you can cover the floor of the form with it. Smooth it with a spoon and press it a little. Now put it in the frige.

Secondly we make the chocolate bavarois. Melt all of the chocolate au bain marie. Whip the cream but don't make it to firm. Mix these two carefull with eachother so the cream stayes fluffy. Put the bavarois also in the springform pan. Now place it in the frige for 5 hours or longer (preferebly the hole night) or 2 hours in the freezer when you want to eat it soon. After some waiting you can finally taste this amazing cake. Bon appetite! 
Greetings Enoah



Nederlands

Ik  heb vanmiddag een chocolade taart gemaakt. Hij is eigenlijk heel simpel maar oh-ver-heeeeerlijk. Ook best wel machtig en een behoorlijke calorieënbom. Maar ja, je moet er wat voor over hebben. Deze taart is zo hemels lekker dat iedereen het recept ook moet kennen!!! Zie hieronder hoe jij hem ook kan maken!



Benodigdheden:

  • 500 ml. slagroom
  • 500 g. pure chocolade
  • 1 pak Bastogne koekjes
  • roomboter (gesmolten)
  • een springvorm van 20-30 cm doorsnede
  • bakpapier
  • een koelkast

Zo doe je het:

Voor de bodem:

bedek de bodem van de bakvorm met bakpapier. Kruimel het hele pak koekjes d.m.v. een staafmixer. Of rol ze plat tussen een handdoek met een deegroller. Je kan ze ook platdrukken met een lepel maar dit is wat meer werk. Meng de kruimels met wat gesmolten boter en bedek er de bodem van de vorm mee. Druk het stevig aan met een lepel en laat hard worden in de koelkast.

Voor de chocolade bavarois:

Smelt alle chocolade au bain marie. Klopt ondertussen de slagroom, maak hem niet té stevig. Schep deze twee voorzichtig door elkaar, zodat het wel luchtig blijft. Schep de bavarois ook in de springvorm, strijk het mengsel glad en zet het in de koelkast. laat ongeveer 5 uur of langer staan (het liefst een hele nacht) zodat hij hard is. Wil je hem snel klaar hebben zet hem dan n 2 uurtjes in de diepvries. En dan zondigen maar!!! Smakelijk eten!

Groetjes Enoah



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen