woensdag 16 oktober 2013

Herfstige pompoen cakejes

Gisteren heb ik met mijn vriendinnen een diner georganiseerd voor onze familie. Het was allemaal heel goed gelukt en super gezellig. Ik wou graag iets maken wat echt bij het seizoen hoort maar wel origineel is, toen kwam ik op pompoencakejes.Ik vond ze super leuk en lekker geworden dus bij deze het recept!







Benodigdheden :
(voor ong. 18 cakejes)
  • 2 uien
  • 300 gr. bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda (of nog iets meer bakpoeder)
  • ong. 2 tl zout, naar smaak
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 90 gr. roomboter
  • 200 gr. pompoen
  • 80 gr. geraspte kaas
  • 30 gr. lenteui, fijngesneden
  • muffinvorm (bij de Xenos hebben ze nu hele leuke herfst muffinvormpjes, past er perfect bij!)
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de vorm in (als deze plastic is dan hoeft het niet). Gebruik geen papieren muffinvormpjes want daar blijven de cakejes in plakken. Snij de ui klein en fruit (tot de ui zacht is) in een beetje roomboter. Snij nu de pompoen in blokjes en laat het koken tot het zacht is. Nu kan je de pompoen prakken met een vork of pureer het met een blender of staafmixer.
 Meng de bloem bakpoeder en baking soda in een kom en klop de eieren en de melk in een andere kom los. Maak een kuiltje in het meel giet hier het eimengsel in en klop alles goed door elkaar met een garde. 



Doe de rest van de roomboter bij de warme pompoen en meng het door elkaar zodat de boter er helemaal in oplost. Spatel dit mengsel nu samen met de uien en lenteui door het beslag.
Doe nu het beslag in de vormpjes en bak de cakejes 35 minuten in oven. Eet smakelijk!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen